03 april 2014

Aomei Backupper - Bedieningsvriendelijke systeemredder

Eindelijk een serieuze concurrent van het eveneens voortreffelijke Macrium Reflect! Aomei Backupper kan een zogenaamde image of kloon maken van elke disk en partitie van je (Windows) systeem. Als Windows crasht of je harde schijf begeeft het, dan kun je met zo'n image binnen een half uur je complete systeem weer aan het draaien krijgen!

Backupper heeft een hele rustige en uiterst bedieningsvriendelijke interface. Een kind kan de was doen. Je kiest de disk of partitie uit waarvan je een backup/image wilt maken en geeft de locatie aan waar die backup moet worden opgeslagen. Met een klik op de knop "Start Backup" wordt probleemloos een backup gemaakt. Met de "schedule" opties kun je Backupper zelfs de opdracht geven dagelijks, wekelijks en/of maandelijks een (aanvullende) backup te maken zodat veranderingen worden bijgehouden. Backupper kan een image achteraf checken op fouten zodat je zeker weet dat de backup bruikbaar is. Wat minder netjes was dat m'n schedule instellingen verwijderd waren na een update. Na het openen van een bestaande backup moest ik deze weer opnieuw instellen.

Het terugzetten van een image gaat eveneens simpel met "Restore", ook vanaf een netwerk-share. Backupper kan opstartmedia (USB-stick en/of CD/DVD) vervaardigen waarmee een systeem kan worden opgestart. Daarmee kun je een computer herstellen die niet meer opstart. Bij het maken van een opstartmedium kun je kiezen voor een Windows PE of Linux-omgeving.

Het kan voorkomen dat je een bestand hebt gewist en weer terug wilt zetten vanaf een backup. De hele image terugzetten is niet nodig. Backupper kan een image "virtueel mounten". Daardoor kan de image via bv. de Verkenner worden benaderd, zodat één of meerdere bestanden kunnen worden teruggezet.

Backupper werkt samen met Windows vanaf Windows XP t/m Windows 8. Wat bijzonder is dat het ook werkt met serverversies van Windows (bv. alle versies van 2003 en 2008 server, alsmede Windows Server 2012). En dat voor een gratis product! Normaliter moet je dan flink de portemonnee trekken...




Website: http://www.backup-utility.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten